•   +36 20 233 6676
  •   erdelyidoktor@gmail.com
  •   9483 Sopronkövesd, Kossuth Lajos u. 77.
  •   9482 Nagylózs, Vörösmarty u. 31/A.

Tájékoztatás a praxisomba tartozó, a sopronkövesdi bölcsődébe járó gyermekek szülei részére

Tisztelt Szülők!

A hatályos jogszabályok szerint bölcsődés gyermekbetegsége miatti hiányzás után csak akkor vihető vissza a közösségbe, ha a háziorvosa igazolja, hogy a gyermeknek fertőző betegségre utaló tünetei már nem állnak fenn.

2023. március 1-től, a praxisomba tartozó bölcsődések számára ilyen igazolást – a bölcsőde vezetője és a fenntartó Önkormányzat polgármestere kérésének megfelelően – a korábbi gyakorlattól eltérően, csak a rendelőben történő orvosi vizsgálat megfelelő eredménye után adok kinyomtatott formában. A hosszabb várakozás, esetleg fertőző beteggel történő találkozás elkerülése érdekében, mint mindenkitől, Önöktől is azt kérjük, hogy lehetőség szerint előzetesen telefonon kérjenek időpontot a vizsgálatra.

Az igazolás természetesen csak a vizsgálat idejére tud pillanatnyi véleményt adni. Már akár másnapra is kialakulhat olyan helyzet, hogy a gyermeket mégsem lehet közösségbe vinni: rosszul érzi magát, hőemelkedése vagy láza van, hányás, hasmenés jelentkezik, erősen köhögni kezd, nagyon náthás lesz, kiütése jelentkezik, a szeme begyullad, váladékos lesz stb.

A bölcsőde személyzete a szülő által behozott gyógyszert nem adhat be, nem alkalmazhat.

Orrfolyással, enyhe köhögéssel a gyermek közösségbe vihető, ha láztalan, jó a kedve, jó az étvágya, nyugodtan alszik, semmilyen más panasza nincs.

Ugyanúgy, mint korábban, a szülő felelőssége, hogy a gyermekét ne vigye bölcsődébe, ha rosszul érzi magát vagy a fenti tünetei vannak. Ugyanúgy, mint korábban,a bölcsőde illetékes munkatársai hazaküldhetik a beteg gyermeket, ha a fenti tüneteket tapasztalják.

Tisztelettel,
Erdélyi doktor