•   +36 20 233 6676
  •   erdelyidoktor@gmail.com
  •   9483 Sopronkövesd, Kossuth Lajos u. 77.
  •   9482 Nagylózs, Vörösmarty u. 31/A.

EgészségAblak és Egészségvonal

Tisztelt Pácienseim!

Szeretném felhívni a figyelmüket a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) két rendkívül hasznos informatikai szolgáltatására.

Az EgészségAblak mobiltelefonos alkalmazás segítségével azonnal értesítést kaphatnak, ha receptet küld egy orvos  számunkra az EESZT-be, ha egészségügyi dokumentumunk, leletünk érkezik, a vizsgálati előjegyzéseink időpontjáról, háziorvosunk elérhetőségéről, TB-jogviszonyunk érvényességéről, aktuális, javasolt szűrővizsgálatainkról, illetve Egészség A-Z címen több száz fejezetben a betegségek, diagnosztikai vizsgálatok, terápiák, vitaminok, gyógyszerek, beavatkozások HITELES, civilek számára is érthetően megfogalmazott leírása olvasható. Hamarosan időpontot is fognak tudni intézni maguknak nem beutaló köteles szakrendelői vizsgálatokra az alkalmazás segítségével.

Az Egészségvonal honlap (www.egeszsegvonal.gov.hu) az egészségügyi ellátórendszer, az egészségmegőrzés, gyermekvállalás fejezeteken kívül szintén tartalmazza az Egészség A-Z-t is:

Szívből ajánlom mindkét informatikai fejlesztés használatát. Az egészségükkel, betegségeikkel kapcsolatos ügyek intézése az alkalmazás segítségével nagy előrelépést jelent a korábbi lehetőségekhez képest.  Nagyon sok önöket foglalkoztató kérdésre itt találják meg azt a legjobb információt, amit korábban csak személyesen orvosuktól tudtak megkérdezni (például gyermekkori kiütéses fertőző betegségek lappangási ideje, terápiája, járványügyi vonatkozásai).

Tisztelettel,
Erdélyi doktor