•   +36 20 233 6676
  •   erdelyidoktor@gmail.com
  •   9483 Sopronkövesd, Kossuth Lajos u. 77.
  •   9482 Nagylózs, Vörösmarty u. 31/A.

Laboratóriumi vizsgálatok értékelése

Kérem tisztelt pácienseimet, hogy amennyiben laboratóriumi vizsgálatra kapnak beutalót, az eredményeket minden esetben konzultálják meg velem!

Véralvadásgátló gyógyszerek

Akik hagyományos véralvadásgátló gyógyszert (Syncumar, Marfarin, Warfarin) szednek, azoknak havonta szükséges a vér protrombin szintjének (INR) vizsgálata. A szükségesnél alacsonyabb INR esetén a kívánt terápiás célt nem érjük el, a magasabb szintnél viszont megnő a vérzéses szövődmények esélye. A jó gyógyszerbeállítást csak akkor tudjuk nyomon követni, ha gondozási füzetben vezeti a beteg hónapról hónapra az eredményeket, és a gyógyszer adagolását. Amennyiben 6 hónapon keresztül a mért eredmények többsége a kívánt tartománytól eltér, a legtöbb beteg esetében lehetőség van olyan újabb típusú véralvadás gátló gyógyszer felíratására, aminek szedése esetén nem szükséges a havi vérvétel! Ha nincs gondozási füzete, kérjen tőlünk a rendelőben! A Syncumar, Marfarin, Warfarin szedő betegek havi vérvételi eredményüket telefonon is megkonzultálhatják velem.

Magas vérnyomás, cukorbetegség

A magas vérnyomás betegséggel, cukorbetegséggel gondozottak, kivizsgálás, állapotfelmérés, szűrés miatt laboratóriumba küldött páciensek vagy a következő gyógyszer felíratáskor, vagy az eredmények birtokában konzultálják meg háziorvosukkal a talált eredményeket telefonon, vagy szükség esetén személyesen.

A soproni kórház laboratóriuma elküldi minden páciensünk leleteit a rendelők számítógépére, amennyiben a beutaló orvos dr. Erdélyi volt. Ezért nem szükséges külön bemenni a leletért a kórház laboratóriumába.